17-02-10

Husky Classic

Vrijdag trok ik richting Seattle, Washington voor mijn 2de 3000m indoor ooit. De Dempsey Indoorbaan was het scenario voor de jaarlijkse Husky Classic, georganiseerd door de University of Washington, die bekend staat voor zijn toptijden op de afstandnummers. o.a. Oregon, Stanford, Oklahoma State, e.a reizen hier elk jaar naar af. Ik vond het dan ook een hele mooie kans om me daar eens te meten met de grotere jongens. Vrijdag zag ik Oregon Track Club een wereldrecord lopen op de Distance Medley Race (een aflossingswedstrijd:1200m -400m - 800m - 1609m) en ook de 5000m reeksen. De snelste reeks werd gewonnen in 13'42, en in deze reeks zag ik ook enkele amerikaanse leeftijdsgenoten naar een tijd onder de 14'00 lopen. Eerlijk gezegd dacht ik toen "ik krijg morgen een goed pak slaag in de 3000m". Maar dit motiveerde me juist meer om er echt eens alles uit te halen.

Zaterdagochtend nog vrij vroeg opgestaan om los te lopen waarna ik me de rest van de dag kalm hield en concentreerde op de koers. Rond 5u in de namiddag was het dan zover, mijn debuut in een grote koers op de piste. We stonden met 24 atleten aan de start waardoor ik op de 2de rij moest starten. Aangezien ik met de slechste tijd ingeschreven stond in mijn reeks (8'14, en dat is dan nog gelogen ook ;) ), had ik me voorgenomen om de eerste ronden een plaatsje te zoeken en zo rustig mee te schuiven. De start was vrij hectisch maar achteraf gezien (in het filmpje) was ik nog een van de betere starters op de 2de rij. Ik zat middenin het pak, waar ik me niet echt comfortabel voelde. Ik besloot om me een beetje te laten afzakken om zo in de binnenbaan te kunnen lopen. Maar daar was ik dan ook weer niet tevreden aangezien er in de vrouwenkoersen veel gaten vielen. Hierdoor voelde ik me genoodzaakt om een tijdje in de 2de baan te lopen tot het deelnemersveld wat meer zou openbreken. Een ander probleempje was dat ik door de langere piste geen idee had welk tempo ik aa het lopen was, ik moest uitgaan van de tijden die ze me aan de kant toeriepen (4'24 - mijl / 8'10 tempo), dit was ook niet volledig correct, aangezien ik de hele wedstrijd op 8'13-8'15 tempo liep. Met nog ongeveer 400m te gaan liep ik vooraan mee in het achtervolgende groepje en besloot er om zelf voor te gaan en de kop te pakken. Dit was achteraf gezien een slecht idee aangezien ik een mentaal klopje krijg als ik tegen het slot lopers zie passeren. Ik vechte nog voor wat ik waard was maar het beste was er een beetje af. Toch liep ik nog binnen in een mooie tijd van 8'16"51 en dit op een 10de plaats in mijn reeks!

Wie mij een beetje kent weet dat ik met weinig koersen echt tevreden ben, en met deze wedstrijd ben ik dan ook niet 100% tevreden, maar ik ben wel blij dat ik heb bewezen dat ik in die koers thuishoorde. Ook liep ik 10 sec sneller dan mijn outdoor PR en slechts 3.49 sec trager dan het nationale juniorenrecord (3de prestatie indoor aller tijden na Daniel De Clerck en Dieter Vanstreels), dus ik kan eigenlijk niet anders dan tevreden zijn.

Wedstrijdvideo op Flotrack:

http://www.flotrack.org/videos/coverage/view_video/236485...

See Ya

Van Dyck

20:19 Gepost door Maarten Van Dyck in Runnin' | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Stevige fundamenten Dit lijkt mij een erg mooie voorbereiding op het pisteseizoen te worden. Scherpe crono's op de eerste piek laten optekenen, om dan binnen enkele maanden opnieuw toe te slaan. Knap bezig, echt wel vet. Welke afstand ge je trouwens lopen in de zomer? En wat zijn de doelen?

Gepost door: Wesley DK | 20-02-10

De commentaren zijn gesloten.