02-02-10

Back in Beaumont, start van het pisteseizoen

Na mijn veel te korte vakantie in Belgie zit ik nu ondertussen al een goei 3 weken terug in Texas. Het was even moeilijk om het thuisfront terug te verlaten maar de sneeuw liet ik maar al te graag achter, daar heb ik me dood aan geergerd tijdens mijn dagelijkse duurlopen. Ook stond ik op 3 januari aan de start van de cross cup van Hulshout. Veel heb ik hier niet over te vertellen, ik kwam er gewoon niet aan te pas, niet goed genoeg in de Belgische sneeuw. Dat hoofdstuk heb ik dan ook snel afgesloten. Wel nog eens mijn felicitaties aan Erwin Leysen, die daar zeer sterk voor de dag kwam. Ik heb het Belgische veldloopgebeuren hier ook wat gevolgd, en Erwin is toch wel mijn favoriet om in Maart met de Belgische juniorentitel te gaan lopen. Maar er zijn nog wel enkele andere favorieten denk ik dus het zal een mooie strijd worden. Ook de prestatie van Dries Basemans in Hulshout vond ik zeer indrukwekkend. Lange tijd in het zog van Leysen en enkel op het einde een steekje moeten laten vallen.

Hier verloopt alles terug goed, de lessen zijn weer begonnen en de trainingen gaan op het moment zeer goed. Net na ik terugkwam had ik even een weekje waar het echt niet in draaide. Dit was even een moeilijk moment voor mij maar mede dankzij mijn coaches heb ik het hoofd toch boven water kunnen houden. Een week later liep alweer de pannen van het dak op training en voorbije zaterdag liep ik een Belgisch Junioren Record op de mijl Indoor in Houston. De wedstrijd zelf stond al op video op Facebook en Youtube en nu ook op mijn blog. Ik liep in deze wedstrijd ook naar mijn eerste Over All overwinning op Amerikaanse bodem en dit in mooi gezelschap. Mijn teammaat Joonas Harjamaaki (8'40 steeplechase) die het meeste tempowerk deed werd 2de. Verder zat ook David Rooney (Een ier die 58ste op de Amerikaanse Veldloopkampioenschappen eerder dit jaar werd en 14'11 in de 5000m), Larry Brooks (sub 1'50 loper op 800m), Scott Zivick ( Sub 3'50 1500m) e.a.

Zoals je kan zien in de video liep ik zeer relaxed en ben steeds gewoon de koploper gevolgd om het in de laatste 50m af te maken. Ik zag dit als een mooie training voor de conference kampioenschappen binnen een goede 3 weken. Waar de wedstrijden eerder tactisch gelopen worden.

Volgende zaterdag, 14 februari loop ik een 3000m in Seattle Washington, voor deze wedstrijd leg ik de lat voor mezelf vrij hoog. Dit is een mooie kans om met enkele van Amerika's beste afstandlopers te strijden. Ik maak me geen ilussies en zal al blij zijn als ik gewoon kan volgen. Interessant weetje is dat de minimum inschrijvingstijd voor deze wedstrijd 8'25 is. Talent op een hoopje dus.

Tot Binnekort

Groeten Maarten

Video BR Junioren Mijl:

 

21:35 Gepost door Maarten Van Dyck in Runnin' | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooie prestatie. Doe zo voort!

Gepost door: Joren | 10-02-10

... Proficiat met je prestatie!

Gepost door: Layla | 16-02-10

De commentaren zijn gesloten.