08-12-09

Arkansas State Kickoff Classic

Het voorbije weekend trokken we met het volledige trackteam, sprinters inbegrepen, richting Jonesboro, Arkansas voor de eerste Indoormeeting van het seizoen. Het werd een 2-daags tripje aangezien Jonesboro 10u van ons verwijderd lag. Deze zomer zal ik het normaal gezien weer op de 1500m houden, dat is toch wel tot mijn favoriete nummer aan het uitgroeien, en hier heb ik toch al mooie tijden op gelopen. Maar om de overgang van cross naar pisteseizoen rustiger aan te pakken zal ik in het indoorgebeuren meer 3000en lopen. 

Zaterdag stond ik aan de start van mijn eerste 3000 indoor. Het was een kleinere meeting dus vreesde ik dat ik het werk zelf zou moeten doen. Mijn teammaat, Samuel Kosgei (10.000m:28'45; 5000m: sub 14'00) dacht dat hij nog niet echt goed zat, waardoor hij me zei dat hij de eerste kilometer in mijn spoor zou volgen. Gelukkig stond er een loper aan de start met een haas voor 8'30. Dit was erg welkom, want ik had niet echt zin in een race tegen de klok. Ik nestelde meteen achter de haas en we liepen mooi rondjes van 34" (200m). Na 500m kwamen enkele atleten zich tussen mij en de haas nestelen, waaronder mijn teammaat Sammy. De haas verliet de wedstrijd na 1km, waar ik in 2'50 passeerde. Perfect op schema en het zat allemaal nog heel fris. Bij de anderen ging het al iets minder vlot en ze moesten langzaam aan afhaken. Op dat moment liep mijn teammaat aan de leiding en ik in 4de stelling. Ik zag dat de anderen een gaatje moesten laten op mijn teammaat, waardoor ik me zo snel mogelijk naar de 2de positie probeerde te reppen.  Spijtig genoeg had Sammy al een klein gaatje en kreeg ik dit niet dicht, waarschijnlijk omdat ik nog niet echt specifiek heb getraind en ik moeilijk zulke tempowisselingen aan kan. Dus bleef ik steken op het 8'30 tempo voor de resterende 1500m en liep ik als 2de ook binnen in deze tijd. 

Ik ben zeer tevreden over deze wedstrijd, al bij al liep ik vrij makkelijk een mooi, egaal tempo (2'50-5'40-8'30) en zat ik nog vrij fris aan de finish. Ik kon echter niet echt versnellen. Ik wou wel, maar de benen lieten het niet echt toe. Dit is iets waar ik de komende maanden nog genoeg tijd voor heb om aan te werken. Het feit dat ik zo dicht kom tegen mijn outdoor PR in de eerste indoormeeting stelt me alleen nog maar meer tevreden. 

Op dit moment kijk ik enorm uit om terug naar mijn familie en Belgie te keren. Het is lang genoeg geweest, toch voor even. Ik zal wss ook 1 of meerdere keren in het Belgisch velloopgebeuren aan de start komen. Hulshout staat, vermits geen ongelukken, vast en verder moet ik nog eens goed nadenken over Brussel of Ertvelde. Brussel zal waarschijnlijk iets te vroeg komen omdat dit slecht 4 dagen na mijn terugvlucht is, en ik niet weet hoe het lichaam zal reageren op het tijdverschil. Het belangrijkste nu is dat ik door mijn examens geraak en dat ik zonder problemen thuis raak.

 

Veel succes aan alle lopers in Dublin! Een van mijn teammaten hier zal daar ook aan de start komen in de seniorencross. Joonas Harjamaaki van Finland, is een jonge steeplespecialist (8'40) en staat gebrand om mijn landgenoten te kloppen Knipogen.

Let The Beast GO!

 

 

De spikes zijn er klaar voor!

DSC00359

En ik ook ... 

Speedsuit

05:35 Gepost door Maarten Van Dyck in Runnin' | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |