09-08-09

FC Ninove, Afsluiter van een mooi seizoen

Gisteren stond ik voor de laatste keer dit seizoen aan de start van een pistenummer. De records waren allemaal al gelopen, niets moest meer. Toch wou ik nog 1 keer bewijzen dat mijn 3'50 van Brasschaat geen toevalstreffer was.

Ik werd in de C-reeks ingedeeld waar we konnen rekenen op luxehaas Bert Misplon. Hij zou 800m-900m voor zijn rekening nemen. Na de start raakte ik al meteen ingesloten, niet erg op dat moment want vanvoor liepen ze iets te snel waardoor ik op het perfecte 3'50 tempo liep. Ik probeerde langzaam aan op te schuiven en dit gebeurde niet zonder kleerscheuren. Er werd flink geduwd en getrokken, en ik heb er wel 3 keer bijna gelegen! Het jojo-effect dat dit gewoel met zich meebracht was dan ook zeker niet ideaal. Bert Misplon deed zijn taak weer eens voortreffelijk en na 2'34 passeerden we de 1000m. Met nog een laatste ronde te gaan raakte ik en een 4-tal andere atleten stilaan afgezonderd en zo gingen we gelukkig met weinig de laatste 200 in. Een sterke Peter Coosemans/ROBA kwam me op de meet nog de 3de plaats afsnoepen en tevens de 4de plaats op de juniorenranglijst, dit met 1 honderste! Ik kwam binnen op de 4de plaats in 3'50"61, 3 hondersten boven mijn record. Zonder dit gewoel, twijfel ik er niet aan dat we onder de 3'50 waren gedoken.

Met deze tijd bevestig ik toch mijn vorm en kan ik met een gerust gemoed naar de states vertrekken waar binnen een kleine maand het cross-seizoen al start.

De prestaties van de andere ROBA-atleten zijn zeker ook het vermelden waard, Wesley De Kerpel liet zien wat hij eigenlijk al een jaar eerder had kunnen laten zien en liep schitterend naar een 3'45 chrono, Lukas Bosmans liep in zijn eerste wedstrijdseizoen gisteren naar 3'53"54, wat gaat dit de komende jaren geven? En Nick Pans toonde dat men ook met hem rekening moet houden op de Kampioenschappen binnen een dikke maand en liep mooi naar 1'52"82 op 800!

Deze dinsdag stap ik op de vlieger richting Beaumont, TX. Ik heb er lang naar uit gekeken maar nu besef ik pas dat ik het hier toch wel zal missen! Maar in december sta ik hier alweer terug voor vakantie en pik ik misschien wel een crossje mee!

 

Ik houd jullie op de hoogte!!

 

See Ya!!!

 

14:37 Gepost door Maarten Van Dyck in Runnin' | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

proficiat... knappe wedstrijd gelopen hoor.

Gepost door: natalie | 09-08-09

De commentaren zijn gesloten.