05-08-09

Qualitrap Vakantiemeeting, Oordegem-Lede

Gisteren liep ik een 3000m te Oordegem. De voorbije week had ik heel wat last van zware benen en heb het dan ook vrij rustig gehouden tot gisteren. De wedstrijd stond gepland om 22u00, maar door de vele valse starten in de spurtnummers zijn we pas om 23u00 van start kunnen gaan met het gevolg dat ik me veel te lang warm heb moeten houden. Er stonden heel wat goede lopers aan de start zoals o.a. Kristof Mouton/RIEM, Franky Hernould/BAEX en 2 Israeliers.

Zelf had ik een haas,Lukas Bosmans, met me meegenomen die me zou hazen naar een tijd om en bij de 8'20, de eerste kilometer kwamen we nog mooi door in 2'47 maar daarna liepen we naar een ronde 69 wat dus veel te traag was. Ik wist niet goed wat ik moest doen maar heb dan toch besloten om Lukas voorbij te lopen en terug in het juiste tempo te raken. Lukas, die zelf niet bewust was dat hij te traag liep, kwam dan toch nog even voor me lopen maar uiteindelijk besloot ik dan om de laatste 1200m mijn eigen wedstrijd te lopen. Eerst liep ik het gat met de te snel gestarte Hernould dicht, maar ik nam al snel zelf het initiatief en ging op zoek naar de Israelier die op dat moment al heel wat voorsprong bij elkaar gelopen had. Ondanks dat ik de laatste kilometer alleen moest afhaspelen had ik toch terug het juiste tempo gevonden en was ik op weg naar een mooie tijd. Met een laatste ronde in 62-63 strandde ik op 1 luttele seconde van de Israeleische winnaar, die de laatste kilometer volledig was ingestort, in een tijd van 8'26"79 op de 2de plaats. Lukas Bosmans, mijn haas, besloot zijn wedstrijd nog uit te lopen en liep gisteren ook een knap PR (van 8'48 naar 8'33). Hoedje af Lukas!

Zelf ben Ik niet helemaal tevreden van mijn tijd, maar de manier waarop ik dit PR liep stemt me wel tevreden. Ik weet dat die 8'20 erin zit maar dat zal niet meer voor dit jaar zijn. Een voordeel is dan wel dat ik volgend jaar dan weer een mooie progressie kan maken.

Vandaag moest ik trouwens ook onder het mes. Voordat ik naar Amerika vertrek moesten mijn wijsheidstanden eruit en ik zit momenteel als een gefrustreerde hamster mijn verslagje te schrijven :D. Zaterdag staat er normaal gezien nog de Flanders Cup van Ninove op het programma, al weet ik nog niet zeker of ik hier zal deelnemen na deze operatie. De dag zelf zal raad brengen!

Groetjes Maarten 

18:56 Gepost door Maarten Van Dyck in Runnin' | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.