27-07-09

Bevestiging vormpeil in Brasschaat

Gisteren stond ik aan de start in de C-serie van de 1500m in Brasschaat. Bij de voorinschrijvingen stond ik nog in de E-serie, vanwege mijn mindere seizoensbeste eerder dit seizoen gelopen op het KVV te Merksem, maar gelukkig was er Ben Van Winkel die me alsnog in de C-serie plaatste. Nogmaals bedankt voor het vertrouwen Ben!

Het was gisteren een vrij belangrijk dag voor mij, niet alleen kon ik nog eens laten zien wat ik echt waard ben op een 1500m, maar ook was mijn toekomstige Amerikaanse coach aanwezig. Hij was enkele dagen geleden afgereisd naar Belgie om o.a. zijn toekomstige atleten al eens te ontmoeten. Hij verbleef gedurende het weekend bij ons thuis en ik houd een goed gevoel over aan onze eerste ontmoeting.

De wedstrijd zelf verliep vrij vlot, ik kon me vrij goed in het pak nestelen en kon makkelijk meeschuiven. De eerste ronde passeerde ik achteraan de groep in 62' en zat dus net op schema voor een tijd richting 3'50. In de volgende volgende 400m kon ik me meer vooraan nestelen en passeerde ik in 2'03 aan 800m, gevolgd door een passage aan de 1000m in 2'33. Met nog 1 ronde te gaan zat ik nog steeds op schema voor de verhoopte 3'50 chrono en liep ik nog eens alles uit mijn kas. In de bocht van de laatste 150m moest ik nog even uitwijken naar de 3de baan om een vrije doorgang te krijgen in de laatste 100m. Ik was op weg naar een tijd onder 3'50 tot echter de laatste 50m het licht uitging, ik kreeg een klein klopje maar finishte nog mooi in 3'50"58!  Samen met de 1'53"33-chrono enkele dagen eerder in Gent ben ik toch nog iets aan het maken van mijn zomer en hiermee snoer ik de mond van al degenen die mij in het voorseizoen hadden afgeschreven!

De volgende opdracht is een 3000m in Oordegem op 4 augustus. Het BK A.C laat ik aan me voorbijgaan omdat ik nog maar 2 weken hier in Belgie heb en aangezien men op het BK waarschijnlijk toch niet doorloopt lijkt het me beter om voor een goede tijd op de 3000m te gaan.

foto's 800m Gent:

shylo 4

 shylo3

shylo2

shylo

Shylo5

shylo1

18:07 Gepost door Maarten Van Dyck in Runnin' | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |